PDA

View Full Version : [SOLVED] Create Sub Groups with Ribbon



JKwan
06-21-2016, 08:52 AM
I am wondering how do I create a sub group within the ribbon. Basically, I want a Main group call REPORT, then when I click on it, a list of reports is listed then I can click on one of the reports then execute that report, my Ribbon is running out of room and I like tidy it up. Just to make it interesting, how about a group within a group (I don't need it now, but I may in the future). I would like this to be created with Excel.

Thanks

Paul_Hossler
06-22-2016, 04:13 AM
For a project's ribbon, I created a main Group with 6 buttons.

Each button would toggle the Visibility of another Group

When loading the ribbon, the 6 'sub-groups' we not visible initially

That way, I could have none, or only one, or different combinations of the 'sub-groups'

I can put together an example if you want

JKwan
06-22-2016, 07:31 AM
Paul:
Can you post an example of this Ribbon Project? Thanks.

Paul_Hossler
06-22-2016, 08:53 AM
This was done pretty quickly, but shows what I was suggesting

It adds a new tab 'Example' with a main group that's always visible and which has 6 toggle buttons, each which shows or hides another 'sub-group'

When I did it in my project, I actually had the data in arrays, but doing it this brute force way is clearer

JKwan
06-22-2016, 09:13 AM
Thanks again, Paul. I will take a peek as to how it is done.